Skin reaction

HUIDREACTIE

Scheren is een pijnlijk proces. Met elke haal van het mes breng je schade toe en haal je de buitenste laag van de huid weg, waardoor die weerloos is tegen infectie en irritatie.
Zelfs bij een 'perfecte' scheerbeurt zijn er fiks wat microscopisch kleine wondjes. Deze beelden laten zien wat er met je huid gebeurt tijdens het scheren en wat je na het scheren eraan kunt doen.

WAT GEBEURT ER BIJ HET SCHEREN?

Get Adobe Flash player

 

Aangezien het mes langs het huidoppervlak glijdt, wordt de buitenste huidlaag samen met de haren verwijderd. Door het verwijderen van deze beschermende laag, raakt de huid niet alleen gedehydrateerd, maar is die ook gevoeliger voor bacteriën. Door het mes kunnen er ook onzichtbare microsneetjes ontstaan die zo snel mogelijk moeten worden hersteld om infecties te voorkomen.

WAT GEBEURT ER NA HET SCHEREN?

Get Adobe Flash player

 

Een aftershavebalsem herstelt de huid na het scheren. De actieve ingrediënten in een aftershavebalsem herstellen de schade door de beschermende laag van de huid zo snel mogelijk weer aan te maken. Een aftershavebalsem desinfecteert niet alleen krasjes en sneetjes, maar vult ook het vocht aan dat is onttrokken en kalmeert alle zichtbare irritatie.

Aangezien te veel alcohol de huid kan uitdrogen en irritaties kan veroorzaken, is het erg belangrijk dat je een product vindt met een goed alcoholpercentage - bij meer dan 50% alcohol breng je de huid na het scheren alleen maar meer schade toe.

De aftershavelotion van NIVEA MEN bevat 30% alcohol, de helft minder dan in traditionele aftershaveproducten. Voor mannen met een gevoelige huid is een product zonder alcohol echter de beste keuze.